PAF

PAF - Positive Art Force

Grundarna av L´blend från södra Marocko och medlemmar ur Meteor International från Malmö besöker varandra.

I Tiznit, Marocko är det den äldre generationen som dikterar villkoren för hur staden ska användas. Utvecklingen i staden har stannat av. Den yngre generationen med innovativa idéer och drömmar, söker sig till närliggande storstäder på jakt efter en meningsfull tillvaro. Genom PAF ges stadens ungdomar, i synnerhet de unga kvinnorna, en möjlighet att i samverkan med svenska konstnärer och artister utveckla verktyg för att uttrycka sig genom konsten och lämna avtryck på staden som de bor i.

Meteor International tog emot två representanter från kulturcentret L´blend i sitt Artist Residency i Sofielund under oktober 2018.
PAF besökte L´Blend i Tiznit under december 2018 och gjorde kreativa workshops samt målade i ett kvarter i närheten av L´Blend kulturhus .
Med stöd av:

Isabel Theselius anordnade workshopen Burning Issues på L´Blend med Safia Ikherragen, Karima Ngou, Hajar Aaouini ,Hind Elgurche, Samira Ajalroud och Maryam Aherhaou 

Från ett tidigare samarbete 2017 då två Meteormedlemmar besökte L´blend i Tiznit under Apollo Salon of Arts och målade mural med barn